Satamaseurakunnan Aputiimi aloitti toimintansa syksyllä 2014. Aputiimi on helppo ja mukava tapa auttaa lähimmäistä arjessa ja välittää näin Jumalan rakkautta eteenpäin! Pienikin teko voi olla toiselle suuri asia. Ideana on auttaa erityisesti omassa seurakunnassamme apua tarvitsevia. Haluamme innostaa Satamassa kävijöitä mukaan eri apurenkaisiin – kukin oman osaamisensa ja jaksamisensa mukaan. Toimintamuotojamme ovat:

Ateria-apu: Tavallisen, yksinkertaisen kotiruoan valmistusta ja toimitusta perheille, joilla on vastasyntynyt vauva tai elämäntilanne muuten tavallista haastavampi.

Ikääntyneiden/ yksinäisten kohtaaminen: Kohtaaminen voi olla tapaamista ja kenties myös pieniä kotiaskareita henkilön kotona tai yksinäisen kohtaamista päiväkävelyn tai muun aktiviteetin yhteydessä.

Kyytiapu & asioilla käynti: Autokyytiä sitä tarvitseville esim. Satamaniltoihin ja sieltä kotiin, ruoka- tai muilla tarvikeostoksilla käyntiä tai muiden juoksevien asioiden toimitusta.

Lastenhoito: Tilapäistä lastenhoitoa lapsen/ lasten kotona, puistoon vientiä ja leikittämistä. Kyseeseen voivat tulla myös esimerkiksi uimahallireissut, retkeily tai pyöräily lapsen/ lasten kanssa.

Muutto- ja talkooapu: Muuttotavaroiden pakkaamista, purkamista tai laatikoiden/ huonekalujen kantoa, pakettiauto- ja peräkärryapua - mikäli pakettiautollisia tai peräkoukullisen auton omistavia henkilöitä ilmoittautuu tiimiin - tai muuta pienimuotoista talkooapua, esim. pihatöitä tai talonmaalausta.

Siivousapu: Muuton, sairauden tai muun haastavan tilanteen vuoksi moni kaipaa apua kotinsa siivoamiseen. Siivousapu voi sisältää ikkunoiden pesua, imurointia, järjestelyä, mattojen puistelua, tiskaamista ym. vastaavaa.

Tekninen apu: Esim. repsottavien kaapinovien tai huterien huonekalujen säätöä ja fiksausta, ruuvien kiinnitystä betoniseinään, pienimuotoisia rakennusaputöitä sekä tietoteknistä apua.

Aputiimin tarjoamassa avussa on kyse pääasiassa tilapäisestä/ kertaluontoisesta avusta. Autamme parhaamme mukaan silloin, kun tekijöitä löytyy!

Ja muistathan, että aputiimiin ilmoittautuminen ei velvoita osallistumaan aina, auttaa voi oman tilanteensa mukaan!

Tule mukaan!

• Aputiimin vetäjänä toimii Henna Varjonen p. 045-6766085

Jos haluat olla mukana aputiimin toiminnassa, haluat kysyä siitä tai tarvitset itse apua, otathan rohkeasti yhteyttä!