Seminaarit

Nyhjää tyhjästä

Nyhjää tyhjästä

marras 2014

Miten vanha on meidän maailmamme tai meidän planeettamme? Monien geologien mukaan 4.5 miljardia vuotta. Raamattuun uskovien asiantuntijoiden mukaan taas paljon nuorempi. Mitä sanoo todistusaineisto? Miksi joitakin todisteita sivuutetaan ja toisille taas annetaan kohtuuttomankin suuri arvo? Annetaanko todistusaineiston puhua vai pakotetaanko se johonkin filosofiseen näkemykseen? Ja miksi koulujen opppikirjoista loistavat sellaiset dokumentit, jotka puhuvat luomisen ja nuoren maailman puolesta? Kuka ohjaa keskustelua maapallon iästä?

Sermons in this series
la, marras 22, 2014
Duration: 36 mins 17 secs
Kumpi oli ensin, muna vai kana? Evoluutioteoria vastaa tähän kysymykseen, notta muna, josta sitten kehittyi kana. Luomisteorian kannattaja taas vastaa, notta kana. Sillä Jumala sanoo sanassaan luoneeensa ensin valmiin eläimen tai kasvin, joka sitten lisääntyy lajinsa mukaan. Raamatun ilmoitus ja evoluutioteoria erovat monessa muussakin kohdassa toisistaan.
la, marras 15, 2014
Duration: 48 mins 46 secs
Jos maailma on miljardeja vuosia vanha, miksi kuu ei ole enemmän arvella? Miksi maapalolla on niin vähän jäkiä avaruudesta syksyneistä meteoriiteista? Jos dinosaurukset elivät paljon ennen ihmistä,miten on mahdollista, että näiden molempien jälkiä löytyy samoista kerrostumista? Ja miten on mahdollista, että dinosauruksen fossiilista on löydetty elävää dna -kudosta? Miksi ihmeeessä, sillä elävä kudoshan tuhoutuu vähintään kymmenessätuhannessa vuodessa? Ja miksi näistä ei puhuta enemmän? Onko ajan historia sittenkin paljon kuviteltua lyhyempi? Opettajana illassa on biologi Lennart Saari Turusta.
la, marras 08, 2014
Duration: 45 mins 39 secs
Miten vanha on meidän maailmamme tai meidän planeettamme? Monien geologien mukaan 4.5 miljardia vuotta. Raamattuun uskovien asiantuntijoiden mukaan taas paljon nuorempi. Mitä sanoo todistusaineisto? Miksi joitakin todisteita sivuutetaan ja toisille taas annetaan kohtuuttomankin suuri arvo? Annetaanko todistusaineiston puhua vai pakotetaanko se johonkin filosofiseen näkemykseen? Ja miksi koulujen opppikirjoista loistavat sellaiset dokumentit, jotka puhuvat luomisen ja nuoren maailman puolesta? Kuka ohjaa keskustelua maapallon iästä? Opettajana geologi Pekka Rahkila Hämeenlinnasta.
Powered by: Preachitsuite