Seminaarit

Koukussa

Koukussa

huhti 2013

Addiktioita on ollut aina, mutta niistä on alettu avoimesti puhua vasta viime vuosikymmeninä. Sanalla tarkoitetaan riippuvuutta, pakonomaista tarvetta harjoittaa jotakin toimintoa tai kokea tietynlainen tunnetila. Riippuvuus voi olla fyysistä tai henkistä. Mielihyvähakuisuus on sana, joka usein liitetään addiktioihin. ”Kun se tuntuu niin hyvältä!” Addiktion suurin ongelma on se, että henkilö tarvitsee suurempia ja suurempia annoksia saman mielihyvän saadakseen. Ja se jos mikä koukuttaa, joskus hyvinkin nopeasti. Mutta riippuvaisuus voi olla myös positiivista, riippuen täysin sen kohteesta. Raamattu kehottaa meitä olemaan riippuvaisia Jumalasta. Se vapauttaa ja myös varjelee meitä kaikkein parhaiten negatiivisilta addiktioilta. Ja se auttaa meitä iloitsemaan ja nauttimaan positiivisista riippuvuuksista.

Sermons in this series
su, huhti 21, 2013
Series: Koukussa
Duration: 39 mins 5 secs
su, huhti 14, 2013
Series: Koukussa
Duration: 44 mins 34 secs
Addiktioista puhutaan yleensä negatiivisessa merkityksessä. Kuitenkin on olemassa valtava määrä asioita, joihin on hyvä jäädä koukkuun. Jumala haluaa tehdä meidät riippuvaisiksi itsestään ja erityisesti niistä asioista, jotka auttavat meitä Hänen luokseen. Siksi samalla kun varomme vääriä addiktioita, meidän tulisi ahvistaa niitä hyviä. Raamatun lukeminen, rukous, kristittyjen yhteys, syntien tunnustaminen ovat näistä muutamia.
su, huhti 07, 2013
Series: Koukussa
Duration: 35 mins 58 secs
Riippuvuuksia on monenlaisia. Mihin tahansa voi jäädä väärällä tavalla koukkuun. Myös ihmisiin. Läheisriippuvuudella tarkoitetaan epätervettä riippuvuutta toisesta ihmisestä. Tällainen henkilö toimii usein kokonaan muiden ihmisten tarpeiden ohjaamana, ja hänellä on vaikeuksia tunnistaa omat tunteensa ja tarpeensa. Mistä läheisriippuvuus johtuu? Miten se kehittyy? Millaisissa tilanteissa olemme sihen erityisen alttiita? Ja miten erottaisimme vääränlaisen ihmisistä riippuvuuden hyvänlaisesta? Jarmo Sormunen käsittelee aihetta Raamatun pohjalta.
Powered by: Preachitsuite