Seminaarit

Diili

Diili

marras 2012

Onko Sulla ketään, jolle Sä voisit purkaa sydäntäsi - silloin kun on raskasta tai silloin kun menee hyvin? Suurin osa kristityistäkin joutuu elämään yksin iloineen ja suruineen - vaikka Jeesus on antanut meille upean mallin. Opetuslapset elivät Jeesuksen kanssa läheisessä yhteydessä yli kolme vuotta. He jakoivat Hänen kanssaan koko elämänsä. Ja se muutti heidät.

Mekin tarvitsemme esimerkkiä. Mekin tarvitsemme rinnalla kulkijaa. Ja Jumala haluaa tehdä meistä mentoreita, asettaa meidät toisen rinnalle. Haluatko Sinä sitä? Se on äärimmäisen yksinkertaista ja yllättävän helppoa!

Sermons in this series
la, marras 17, 2012
Series: Diili
Duration: 32 mins 58 secs
Aikoinaan, kun ei ollut yliopistoja tai ammattikouluja, työtaidot opittiin oppipoikajärjestelmän kautta. Mestari jakoi oppilailleen työssä tarvittavat tiedot ja taidot. Ja tämä taas antoi ne eteenpäin omille kisälleilleen. Kun Jeesus oli lähdössä takaisin Isänsä luo taivaaseen, tiivisti Hän oppilailleen kaikkein tärkeimmän läksyn yhteen lauseeseen: "Tämä on minun käskyni, että te rakastatte toisianne, niinkuin minä olen teitä rakastanut." Jh 15:12 Jeesus oli antanut mallin - ja opetuslasten tuli elää sitä todeksi siellä missä elivät. Jarmo Sormunen haastaa meitä elämään tästä rakkaudesta itse ja jakamaan sitä toisillekin. Haastattelussa Mikko Kotro.
ti, marras 13, 2012
Series: Diili
Duration: 45 mins 27 secs
Kukaan ei ole seppä syntessään. Ei edes uudestisyntyessään. Me tarvitsemme opetusta ja esimerkkiä. Niiden puute on meidän aikamme kristillisyyden vaikein kipupiste. Onko meidän vaikea ottaa mallia, oppia toiselta, kysä neuvoa? Kun Jeesuksen opetuslapset pyysivät Häntä esimerkiksi opettamaan heitä rukoilemaan, Jeesus ei aloittanut luentoa rukouksen siunauksista. Hän antoi käytännöllisen mallin: ”Rukoilkaa näin...”. Jarmo Sormunen haastaa meidät ottamaan oppia toisiltamme, erityisesti vanhemmilta kristityiltä. Sen kautta me opimme eläkmään kristittynä - ihan käytännössä.
la, marras 03, 2012
Series: Diili
Duration: 36 mins
Onko Sulla ketään, jolle Sä voisit purkaa sydäntäsi - silloin kun on raskasta tai silloin kun menee hyvin? Suurin osa kristityistäkin joutuu elämään yksin iloineen ja suruineen - vaikka Jeesus on antanut meille upean mallin. Opetuslapset elivät Jeesuksen kanssa läheisessä yhteydessä yli kolme vuotta. He jakoivat Hänen kanssaan koko elämänsä. Ja se muutti heidät. Mekin tarvitsemme esimerkkiä. Mekin tarvitsemme rinnalla kulkijaa. Ja Jumala haluaa tehdä meistä mentoreita, asettaa meidät toisen rinnalle. Haluatko Sinä sitä? Se on äärimmäisen yksinkertaista ja yllättävän helppoa!
Powered by: Preachitsuite