Seminaarit

Menestys vai menetys?

Menestys vai menetys?

marras 2017
Itsekkyys, ylpeys, oman edun tavoitteleminen ja menestyminen ovat meidän aikamme ohjaavia arvoja. Ja kuten aina, ajassamme vaikuttavat arvot työntyvät myös kristillisyyteemme. Ne eivät vaikuta ainoastaan seurakunnan ulkopuolelta vaan ovat tunkeutuneet myös kristillisen seurakunnan sisälle, sen oppiin ja käytänteisiin. Ne hapattavat meitä vähitellen niin, että hyväksymme sellaista, jota aiemmin olisimme kavahtaneet. Yksi tällainen liikehdintä tai hapatus hengellisessä kentässä on ns. menestysteologia. Se on vahvistanut asemaansa suomalaisessakin kristillisyydessä kenties huomaamattamme. Itsekkyydestä, ylpeydestä, oman edun edun ja menestyksen tavoittelemisesta on tehty toimivan kristillisyyden mittareita ja jopa hyveitä. Mitä menestysteologia oikein on? Miten se on syntynyt? Miten se vaikuttaa ja mistä sen erottaa? Miten siihen pitäisi suhtautua?
Sermons in this series
la, marras 18, 2017
Duration: 46 mins 49 secs
www.satamaseurakunta.fi
la, marras 11, 2017
Duration: 37 mins 42 secs
Mistä tunnistamme harhaopin? Tärkeintä on tarkata, mitä tämä tai tuo julistaja tai opettaja opettaa. Mikä on sanoman sisältö ja miten se suhtautuu Raamatun opetukseen? Toinen huomion kohde tulisi olla tuon julistajan tai opettajan oma elämä. Pyrkiikö hän itse elämään sanojensa mukaan? Kuinka monesta seurakunnasta hänet on heitetty ulos? Montako kertaa hän on ollut aviossa? Tarvitseeko hän itse joka päivä armoa? Entä miten on hänen raha-asiansa? Kuinka monta kertaa omat rahat ja firman rahat ovat seonneet? Ja neljänneksi, millaista hedelmää tuon julistajan opetus ja toimintaa saa aikaan pitkässä juoksussa?
la, marras 04, 2017
Duration: 29 mins 53 secs
Itsekkyys, ylpeys, oman edun tavoitteleminen ja menestyminen ovat meidän aikamme ohjaavia arvoja. Ja kuten aina, ajassamme vaikuttavat arvot työntyvät myös kristillisyyteemme. Ne eivät vaikuta ainoastaan seurakunnan ulkopuolelta vaan ovat tunkeutuneet myös kristillisen seurakunnan sisälle, sen oppiin ja käytänteisiin. Ne hapattavat meitä vähitellen niin, että hyväksymme sellaista, jota aiemmin olisimme kavahtaneet. Yksi tällainen liikehdintä tai hapatus hengellisessä kentässä on ns. menestysteologia. Se on vahvistanut asemaansa suomalaisessakin kristillisyydessä kenties huomaamattamme. Itsekkyydestä, ylpeydestä, oman edun edun ja menestyksen tavoittelemisesta on tehty toimivan kristillisyyden mittareita ja jopa hyveitä. Mitä menestysteologia oikein on? Miten se on syntynyt? Miten se vaikuttaa ja mistä sen erottaa? Miten siihen pitäisi suhtautua? ________________ “Se on ihan hienoa, että Sä uskot Jeesukseen! Mutta se ei ihan vielä riitä. Sun pitäis tehdä näin tai näin tai näin ….” Tätä reseptiä on tarjottu kristityille kautta aikojen. Ja tuohon reseptiin on aina tartuttu. Oman heikkouden, voimattomuuden ja epävarmuuden keskellä on helppo tarrautua lupaukseen voimasta ja varmuudesta, jonka saat, kun teet ja toimit juuri näin. Uusia oppeja ja opettajia on aina ollut. Mutta viime vuosikymmeninä niitä on syntynyt kuin sieniä sateella. Ja lähitulevaisuus tuo tullessaan aiempaakin kovempia sateita. Yksi yhdistävä piirre kaikille raamatullisesta klassisesta kristinuskosta poikkeaville opetuksille on tämä: Evankeliumi + jotakin muuta. Oudoista opeista tänään opettamassa pastori Arto Malmberg.
Powered by: Preachitsuite