Seminaarit

Kolmannen korvapuusti?

Kolmannen korvapuusti?

helmi 2017
Avioliitto on hieno idea! Kaksi toisilleen ennestään vierasta ihmistä rakastuvat, tulevat yhteen, opettelevat elämään toistensa kanssa, saavat kenties lapsia - kunnes sitten eroavat! Pitääkö sen mennä näin? Tässä ajassa yhä useampi ajattelee, että näinhän siinä kuitenkin käy. Joku puhuukin nykyään ’Elämänvaihe kumppaneista’ - ikään kuin yksi liitto olisi vain tiettyä elämänvaihetta varten ja sen päätyttyä suunnataan seuraavaan. Raamatun mukaan homman ei kuitenkaan pitäisi mennä näin. Avioliitto on Jumalan kuningasajatus. Hän suunnitteli sen koko elämän mittaiseksi seikkailuksi, jossa opitaan tuntemaan paremmin paitsi toista, myös itseään. Siinä opitaan sietämään erilaisuutta ja vähitellen jopa arvostamaan sitä. Jos ojentaudumme avioliitossamme Jumalan ohjeiden mukaan, se kestää tyrskyt ja tyvenet. Ja itse asiassa se vain paranee ajan kuluessa.
Sermons in this series
la, helmi 18, 2017
Duration: 28 mins 56 secs
Tämän avioliittosarjan päättää pastori Arto Malmberg. Hän kyseee mm. sitä, kenen ajatus avioliitto ylipäätään on. Onko se kehittynyt aikojen saatossa? Miksi avioliittoa pitäisi kunnioittaa? Millaiseksi Jumala sen tarkoitti?
la, helmi 11, 2017
Duration: 49 mins 49 secs
Tämän avioliittosarjan toisessa illassa Ulla ja Martti Jantunen puhuvat erilaisuudesta avioliitossa. Sen lisäksi, että miesten sanotaan olevan Marsista ja naisten Venuksesta, on tärkeätä ottaaa huomioon myös persoonien erilaisuus. Emme pysty koskaan muuttamaan toista - vain Jumala kykenee siihen. Mutta me voimme oppia hyväksymään ja jopa kunnioittamaan puolisomme erilaisuutta.
la, helmi 04, 2017
Duration: 41 mins 36 secs
www.satamaseurakunta.fi
Powered by: Preachitsuite