Levähdä vähän

Seurakunta on parhaimmillaan paikka, jossa kokee voimaantuvansa ja saavansa eväitä arkeen. Varsinainen tehtävämmehän uskovina on juuri arjessamme ja siellä missä eniten vietämme aikaa elämästämme. Jotta seurakuntamme voi hoitaa omaa tehtäväänsä, tarvitsemme siihen paljon vapaaehtoisten työtä ja panostusta. En osaa sanoin kuvata sitä, kuinka arvokkaana näen seurakunnassa myös ne tehtävät, jotka joidenkin ihmisten mielestä ovat  "vähäpätöisiä" ja "arkisia". Seurakunnassa, jos missä, kaikkien panos on tärkeä. Nöyrä kiitos sinulle työpanoksestasi.

Nyt meistä useimmilla lienee edessä tai menossa kesäloma "leipätyöstä" ja seurakuntamme vapaaehtoistyökuviotkin hieman rauhoittuvat. Toivon, että voit ja pääset rentoutumaan perusarkipyörityksestä. Lepo on vähintäänkin yhtä tärkeää kuin tekeminen, lihaksetkin kasvavat levossa. Joskus voi kuitenkin olla vaikea levätä ja pysähtyä. Se oli sitä myös opetuslapsille.

Markus kirjoittaa seuraavaa. 6:30 Ja apostolit kokoontuivat Jeesuksen tykö ja kertoivat hänelle kaikki, mitä olivat tehneet ja mitä olivat opettaneet.

6:31 Niin hän sanoi heille: "Tulkaa te yksinäisyyteen, autioon paikkaan, ja levähtäkää vähän." Sillä tulijoita ja menijöitä oli paljon, ja heillä ei ollut aikaa syödäkään.

Välillä huomaan itsestänikin, että "vauhtisokeus" iskee. Sitä tuntee silloin itsensä niin tärkeäksi ja korvaamattomaksi, ettei "ole aikaa kunnolla syödäkään". Uskon, että Jeesus haluaa sanoa välillä meille itsekullekin:  "Tulkaa te yksinäisyyteen, autioon paikkaan, ja levähtäkää vähän."  Ihmisten tarpeet ja tarve palvella ei varmasti loppunut siihen, kun Jeesus sanoi sanat opetuslapsilleen. Työ ei tekemällä lopu ja maailman pelastumisella on kiire. Siitä huolimatta ja ehkä juuri siksi, on tärkeää ottaa aikaa rauhoittumiseen ja vetäytyä hiljaiseen paikkaan. Levossa Herra haluaa kohdata meitä ja antaa uutta voimaa.

Jesaja 40:30 Nuorukaiset väsyvät ja nääntyvät, nuoret miehet kompastuvat ja kaatuvat; 40:31 mutta ne, jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman, he kohottavat siipensä kuin kotkat. He juoksevat eivätkä näänny, he vaeltavat eivätkä väsy.

Siunattua juhannusta ja kesää!

-Arto-

PS. Viimeisin tiedote Tästä.

Arto Malmberg

Johtava pastori, Satamaseurakunta