×

Varoitus

You have exceeded your daily request quota for this API. If you did not set a custom daily request quota, verify your project has an active billing account: http://g.co/dev/maps-no-account

Sataman Ilta - ABE- Uskon esikuva 6 - "Lupauksen Poika"


Millaisia ihmisiä Jumala käyttää? Hän ei valitse välikappaleikseen supermiehiä ja supernaisia - sellaisia kun ei ole olemassakaan. Hän käyttää tavallisia ihmisiä, joilla on kullakin omat kipunsa ja vajavuutensa, mutta suuri Jumala. Sellaisia, jotka turvaavat joka päivä Jumalaan, jotka tarvitsevat Häntä enemmän kuin mitään muuta.
Yksi tällainen ihminen oli Aabraham. Hän oli ja on edelleen juutalaisille The Man, patriarkoista suurin, esikuva ennen muita ihmisiä. Mutta hän on esimerkki myös meille kristityille. Mekin voimme oppia paljon hänen uskostaan, hänen epäonnistumisistaan, hänen luottamuksestaan Jumalaan. Hän on meille pelastavan uskon esikuva, uskon, joka turvaa yksin Jumalan lupauksiin eikä omiin tekoihinsa.
________________

Miten Sinä suhtaudut Jumalan lupauksiin? Ajatteletko, että ne ovat liian suuria? Lupauksia pelastuksesta, huolenpidosta, varjeluksesta, johdatuksesta - uskonnollista haihattelua!? Vai ajatteletko, että Jumalan lupaukset koskevat kyllä muita, mutta ei Sinua? Jumalalla kun on Sinua varten ihan toisenlainen kaava: "Voithan Sä yrittää, muttei siitä mitään kuitenkaan tule"?
Kun Aabraham sai lupauksen Pojasta, hän epäili, epäili ja epäili. Mutta Jumala piti lupauksensa. Kaiken naurunkin keskellä...
Jos me luotamme Jumalaan ja Hänen lupauksiinsa, mekin saamme vielä nauraa - lähinnä itsellemme - ja ihmetellä Jumalan uskollisuutta. Hän pitää sen minkä lupaa!
'Lupauksen Pojasta' opettaa pastori Jarmo Sormunen.
______________

Sataman Illoissa on opetusta niin aikuisille kuin lapsille, paljon ylistystä ja mahdollisuus esirukoukseen. Tällä kerralla me myös nautimme kaikille kristityille yhteistä ehtoollista. Lopuksi juodaan kahvit ja viihdytään yhdessä. Translation in English. Sydämellisesti tervetuloa!
_______________